5 tipp, hogy miért jó az automata csomagológép

Automata csomagológép

Az automata csomagológép automata és csomagol. Vagy ennél többről lenne szó? Miért használjunk csomagológépet? És miért automatát? Vállalkozók figyelem! Gyorsaság és költséghatékonyság. Az automata csomagológép előnyeiről részletesen a cikkben.

  1. tipp – a csomagológép időkorlát nélkül üzemeltethető 

Egy csomagológép működtetése számos előnnyel járhat. Az emberi tényező kizárása lehetővé teszi, hogy szinte időkorlátozás nélkül működtetesse a vállalkozás a gépet. És egy vállalkozás vezetőjének nem csak ez lehet fontos. Az automatizálás lehetővé teszi, hogy alacsonyabb hőmérséklet és korlátozott világítás legyen az üzemcsarnokban, így csökkenhet az energiára fordított összeg. Több munkaóra, kevesebb rezsiköltséggel.

  1. tipp – tökéletes csomagolás, tökéletesen elégedett vásárló

Az automata csomagológép tökéletesen csomagol. Egy csomagológép minden csomagolást pontosan ugyanúgy hajt végre. Ez rendkívül fontos lehet azon vállalkozások számára, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre. Hiszen az állandó minőség elégedett vásárlót eredményez, és ez hozzájárulhat a vállalkozás eredményességéhez. 

  1. tipp – hatékonyság

Az automata csomagológép rendkívül hatékony. Egy alkalmazotthoz képest jelentősen olcsóbban dolgozik, és az elvégzett csomagolások száma is jelentősen magasabb egy adott időintervallumban. A hatékonyság pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalkozás profittermelő képessége nagyobb legyen. A hatékonyság az egyik kulcsszó, amit a vállalkozások vezetői használnak. Amikor az emberi erőforrással már elérte a cég a hatékonysága maximumát, akkor egy automata csomagológép beszerzése új lehetőségeket nyithat meg.

  1. tipp – kevesebb alkalmazott

Az automata csomagológép lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy ugyanazt a munkamennyiséget kevesebb alkalmazottal érje el. Az alkalmazottak bérköltsége jelentős kiadása lehet egy vállalkozásnak. Ennek a költségnek a csökkentésére ad lehetőséget a gyártási folyamat automatizálása.

  1. tipp – tervezhetőség

Az automata csomagológép kiküszöbölheti a bizonytalansági tényezőket, ezáltal stabilabban lehet tervezni a gyártást. A tervezhetőség pedig azt eredményezi, hogy könnyebb lesz tartani a határidőket, könnyebb lesz kezelni a kiadások és a bevételek egyensúlyát, és összességében több időt biztosít a vállalkozás vezetője számára más feladatok elvégzésére.

Plusz 1 tipp

Szakértőink egybehangzó véleménye szerint még senki nem bánta meg az automata csomagológép beszerzését. Ellenben számtalan olyan visszajelzés érkezett vállalkozások vezetőitől, hogy az egyik legjobb döntést hozták meg, amikor automata csomagológépre váltottak. Miért?

Mert növelheti a termelékenységet. Az automata csomagológép képes gyorsabban és hatékonyabban csomagolni a termékeket, mint egy alkalmazott.

Mert javíthatja a minőséget. Pontosabban csomagol, mint egy alkalmazott. Ez csökkentheti a hibázás kockázatát, például a nem megfelelően lezárt csomagok vagy a sérült termékek problémáját.

Mert csökkentheti a költségeket. Az automata csomagológép segíthet csökkenteni a munkaerőköltségeket, a csomagolóanyagok költségeit, és a hibás csomagolásból adódó költséget.

Mert javíthatja a biztonságot. Csökkenti a sérülések kockázatát, mert a munkavállalónak nem kell olyan nehéz és veszélyes csomagolási feladatokat elvégeznie, mint a nehéz dobozok emelése, vagy a kézi leragasztás.

Mert javíthatja a nyomon követhetőséget. Az automata csomagológép lehetővé teheti a termékek nyomon követését a csomagolástól a szállításig. Ez segíthet a vállalkozásnak a termékek nyomon követésében, valamint a szállítás gyors és hatékony kezelésében.

Egy vállalkozásban a változás ellenállást szülhet. Azt mondják majd, hogy minden maradjon a régiben. Ne változzon semmi. Eddig is jó volt úgy, ezután is jó lesz. Gyakran még a középvezetők is így gondolkodnak.

Kár lenne olyan közhelyekkel elintézni ezt, hogy a fejlődést nem lehet megállítani, vagy hogy ez már a huszonegyedik század, itt modern megoldásokra van szükség. Egy vállalkozás vezetőjének kell eldöntenie, hogy milyen irányba fejlődjön a cége.

Ehhez a fejlődéshez pedig hozzájárulhat egy automata csomagológép. Hozzájárulhat, ezért mindenképpen megfontolandó a használata. És ha az alaposan végiggondolt érvek után az a döntés születik, hogy szükség van egy automata csomagológépre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.